Borusan EnBW Enerji, ISO 9000 belgesini aldı

Oca 2013

Operasyonel mükemmeliyet hedefiyle Türkiye elektrik sektörüne değer katan yenilenebilir enerji şirketlerinden biri olan Borusan EnBW Enerji, işletmedeki başarısını ISO 9000 Belgesi ile taçlandırdı.

Borusan EnBW Enerji işletmedeki santralleri için operasyonel mükemmeliyeti artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu doğrultuda, Borusan EnBW Enerji ve Bandırma Rüzgar Enerji Santrali kalite yönetim süreçlerini tescillemek üzere 11.12.2012 tarihi itibariyle bağımsız bir denetçi kuruluş olan SGS tarafından denetimden geçerek ISO 9000 Belgesini almaya hak kazandı.

Yönetim Sistemleri Bölümü liderliğinde prosedürlerini ve süreçlerini kurumsal temelde yapılandıran ve müşterileri ile diğer paydaşlarının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak kalite yönetim sistemlerini oluşturan Borusan EnBW Enerji henüz genç bir şirket olmasına karşın denetim sürecini “0” uygunsuzluk ile tamamladı.

Borusan EnBW Enerji’nin işletmedeki etkinliğinin artırılmasına katkıda bulunacak bu başarı şirketin diğer yatırımları için de bir örnek oluşturacak. Şirket bu alandaki çalışmalarına ayrıca ISO 14000 ve 18000 belgeleri ile devam edecek.

Borusan EnBW 2000 MW'lık kurulu güç hedefine ilerliyor

Borusan Holding'in 2007 yılında kurduğu ve 2009 yılında Almanya'nın üçüncü en büyük şirketi olan EnBW Energie Baden Württemberg AG ile stratejik ortaklık kuran Borusan EnBW Enerji, enerji sektörünün önemli oyuncuları arasında yer almak amacıyla portföyünü genişletmeye devam ediyor. Şirket, ilk operasyonel santrali olan Balıkesir'deki Bandırma RES'i 2009 yılında devreye aldı ve santral Temmuz 2010'da tamamlanan kapasite artırımıyla 60 MW kurulu güce ulaştı.

Portföyünde hidroelektrik santral projeleri de bulunan Borusan EnBW Enerji, 50 MW kapasiteye sahip Yedigöl-Aksu Hidroelektrik Santrali’nin (Erzurum, İspir) ilk fazı Ekim 2011’de, ikinci fazı ise Eylül 2012’de devreye alındı. Hâlihazırda 110 MW’lık bir kurulu güce sahip Şirket, stratejik hedefleri doğrultusunda ağırlıklı olarak yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olmak üzere, toplam 2.000 MW'lık kurulu güce ulaşmayı hedefliyor.