Milletvekilleri Borusan’ın Balabanlı Rüzgâr Enerjisi Santralini Ziyaret Etti

Eki 2014

"09 Ekim 2014, Tekirdağ. Borusan EnBW Enerji tarafından 11 Eylül 2014’te hizmete sokulan Tekirdağ Balabanlı Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) önemli bir ziyarete sahne oldu. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi ve Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, , Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, çevre köylerin muhtarları ve basın mensupları tesisi ziyaret ederek bilgi aldılar. Ziyaret Borusan EnBW Enerji Yönetim Kurulu Murahhas Azası Mehmet Betil, Borusan EnBW Enerji Yönetim Kurulu Murahhas Azası Marcel Desai, Genel Müdür Mehmet Acarla ve Borusan EnBW Enerji’nin diğer Yönetim ekibi üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Öğle yemeğini Maksutlu köyünde yiyen heyet daha sonra Balabanlı RES’i ziyaret etti. Borusan EnBW Enerji yetkilileri tarafından yapılan sunumun ardından tesis gezilerek bilgi alındı. Milletvekilleri ve yerel yöneticiler gördüklerinden etkilendiklerini belirterek, bu tesisi Türkiye enerji sektörüne kazandıran Borusan EnBW Enerji yetkililerini kutladılar.

Balabanlı RES hem enerji sektörüne hem çevreye hizmet ediyor

Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarını geliştirmek ve bu alandaki portföyünü güçlendirmek vizyonu ile yola çıkan Borusan EnBW Enerji’nin Türkiye’ye kazandırdığı Balabanlı RES sadece enerji üretimindeki artılarıyla değil, aynı zamanda çevre yapacağı katkılarla da dikkat çekiyor.

Toplam 50 MW kurulu güce sahip olan tesis yılda yaklaşık 153.000 MW üretim yaparak 50.000 hanenin yıllık elektrik enerjisin ihtiyacını karşılayacak. Balabanlı RES Türkiye’nin karbon salınımında ise yılda yaklaşık 90.000 ton CO2 azaltımı sağlayacak.

Borusan EnBW Enerji Rüzgâr enerjisinde liderliğe gidiyor!

Borusan EnBW Enerji, Eylül ayında Balabanlı RES’i hizmete sokarken, toplamda 330 milyon ABD dolarını bulan önemli bir rüzgâr enerjisi projesini başlattı. Bu proje Mut RES (Mersin/Karaman), Fuatres RES (Kemalpaşa, İzmir), Harmanlık RES (Karacabey, Bursa) ve Koru RES (Lapseki, Çanakkale) tesislerinin kurulmasını ve Bandırma RES (Bandırma, Balıkesir) kapasite artışını kapsıyor.

Avrupa’nın en büyük karasal rüzgâr enerji yatırımlarından birini oluşturan bu projeler tamamlandığında Borusan EnBW Enerji, kurulu rüzgâr gücü açısından Türkiye’nin lider rüzgâr enerjisi üreticilerinden biri olacak. Hizmete giren Tekirdağ Balabanlı RES ve yeni yatırımlarla birlikte Borusan EnBW Enerji Türkiye’ye toplam 257 MW kurulu rüzgâr enerjisi gücü kazandırmış olacak.

Yeni RES’ler Türkiye için değer yaratacak!

Borusan EnBW Enerji’nin yatırımları enerji sektörüne kazandıracakları 257 MW’lik kurulu gücün yanı sıra yüksek oranda CO2 azaltımı da sağlayacaklar.

Harmanlık Rüzgâr Enerjisi Santrali 16 türbinden oluşacak ve toplam 50 MW kurulu güce sahip olacak. Yılda 90.000 ton karbondioksit emisyonu azalması beklenen santral lisans ömrü boyunca doğaya yaklaşık 2 milyon ağaca eşdeğer katkı yapacak.

16 türbinden oluşacak MUT santrali toplam 50 MW kurulu güce sahip olacak ve karbon salınımında yılda yaklaşık 85.000 ton CO2 azaltımı sağlayacak. Bu şekilde doğaya 2 milyon ağaca eşdeğer katkı yapacak.

Fuatres rüzgâr enerjisi santrali 10 adet türbinden oluşacak ve toplam 30 MW kurulu gücü bulunacak. Karbon salınımında yılda yaklaşık 55.000 ton CO2 azaltımı sağlayarak 1,5 milyon ağaca eşdeğer katkı yapacak.

16 türbinden oluşan Koru santralinin kurulu gücü ise 50 MW olacak. Karbon salınımında yılda yaklaşık 108.000 ton CO2 azaltımı sağlayacak ve 2 milyon ağaca eşdeğer katkı yapacak.

"